Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
RockGyémántok - PunkRockRiot fesztivál-Komárom

PunkRockRiot fesztivál-Komárom

2007.06.22-23

 

Első nap.

Elérkezett a péntek. Itt volt az idő végre egy jó kis fesztiválozásnak. Háromnegyed 10kor fel is szálltunk a Pest felé tartó vonatra Nünü barátommal. Nem történt semmi érdekes a főváros felé, beszélgettünk, borozgattunk, ahogy ez lenni szokott vonatozás közben.

Pesten a Keletibe volt találkozó a többiekkel. Innen köszönöm meg az utazást Kalóznak és csapatának. Egy élmény volt. Ismét borozgatás, sörözgetés és egy vagonnyi punk.

Mi kell még a jó hangulathoz? Kérdezhetné bárki. Egyébként a csapatból senki nem tudta, hogy hol kell leszállni. De aztán csak összejött.

Szóval megérkeztünk Komáromba. Egy "rövid" kis séta. Körülbelül a tüdőmet kiköptem, annyira siettünk, mert Kalozék (Kernel Panic) azt hitték, hogy lekésik a koncertjüket. De mivel két tarajos úriember elmondta, hogy még az első banda se volt így kicsit lassítottunk. Szerencsére.

Az első koncert, amit láttam az előbb említett Kernel Panic volt. Laza ugribugris zene. Olyan sokan még nem voltunk, hisz eléggé meleg volt a színpad előtt. De Sebiék kitettek magukért. Tetszetős volt így elsőre. A következő zenekar pedig a tatabányai barátaim voltak. Katéterék koncertjére elég sokan összegyűltünk már a pogórészlegnél. Remek hangulat, hatalmas buli kerekedett ki. De sajnos ennek a koncertnek is vége lett, de hát minden jó, ha vége jó. Katéterék után a tiszafüredi Linx következett. Nagyon-nagy hangulat. Elhangzott az összes remek Linx nóta. Üdvözlet innen Szöviéknek! Tiszafüred után érkezett Székesfehérvár. Azaz a Fegyelmező Részleg! Sok embertől hallottam, hogy várják a FR-et, mert jó kis koncertet nyomnak mindig. Így is volt! Tanúsíthatom. Ez még csak az első este itt a fesztiválon de már rájöttem a koncert alatt,hogy nem akarok hazamenni két nap után.

A 2006-os PRR-on is ezt mondtam. Nagyon jó bandák nagyon jó hangulat! Csak 2nap. Dehát ez van, ezt kell szeretni. Fegyelmezőék koncertje után elmentünk sörözni. Kell a védőital ilyen melegben. Sörözés után visszatértünk a nagyszínpadhoz. Ahol már a Picsa kezdett bele a koncertbe. Régi és új számok. Polgárpukkasztás Picsa módra, ahogy kell.

És ezután eljött az a zenekar, akikre már nagyon kíváncsi voltam. Ők a Haggis. Olvastam ezt-azt egyéb oldalakon. Így érthető, hogy miért vártam ennyire őket.

Hát (háttal soha nem kezdünk mondatot) nem tudom, nekem tetszett. Szerintem jó kis banda ez a Haggis. Akárki akármit mondd, leszarom. Ott vagyok azok az emberek mellett, akinek bejött ez a koncert. Folyt a sör folyt a jéger és szólt a Haggis. Ennyi. Utánuk következett a szlovák Konflikt, akik egy új felállásban játszottak gitáros terén. Őket a színpad melletti részről néztem meg, mert már elfáradtam a fent említett védőital miatt. Igazából az már nem rémlik, hogy Konflikték után merre és mit csináltam, de a CAFB-re visszaértem. Itt még Raid barátommal italozgattunk és hallgattuk, ahogy fáznak a lányok. Van ilyen. Inni kell és nem lesz hideg. Ezt megtanultam. A CAFB a régebbi számokra épített legalább is egy ilyen beszólásra emlékszem. Utánuk nyugovóra tértünk. Véget ért az első nap.

Második nap.

Kemény 2óra alvás után már el is érkezett a második nap nagyon reggele. Remélem mindeki érti és érezte már ezt az érzést. De útnak indultunk. Célírány a komáromi Tesco. Egy kis reggeli elfogyasztása és sok szenvedés után visszaindultunk. A délelőtt nem történt semmi izgalmas, a sátorban szaunázás meg ilyenek. A Buttholes koncertjének a felét láttam. De igazából soha nem hallgattam Buttholes-t de, így kora délután jó volt az a pár perc, amit láttam belőlük.

Következett a Bulbulators egyenesen Lengyelországból. Jó kis rákenról banda ez. Meg is jegyeztük,hogy kibaszott jó bulit csináltak. Csak kár, hogy délután az 50fokban. A Szabadszálláson megrendezésre kerülő 3. SZ. A. R. fesztiválon is fellépő Hisztéria jött és győzött. A koncert közben egy kis húrszakadás következtében csak a dob+basszus+ének volt fenn a színpadon. Avagy szeretjük-e a rockabilly-t pozíció. Fenomenális volt. Közben repültek a Hisztéria pólók és cd-k a közönség felé. Ezután a HC színpadhoz vettük az irányt ahol a győri Riadó nyomta mindenki arcába a mondanivalót. A HC színpadnál már az volt a baj, hogy kis helyen volt és levegőt nagyon nem lehetett kapni. De ennek ellenére végignéztük Mihályékat. Most láttam a bandát először de, remélem nem utoljára. Visszanéztünk a nagyszínpadhoz ahol a miskolci legenda, nyomta, az Üveges Csirkeszemek. Nekem őszintén bevallva nem nagyon jött be. De ízlések és pofonok. Nem tudom miért de, az elmaradt Böilernek jobban örültem volna. Aztán ismét nagyot utaztunk, de csak gondolatban mert Miskolc után Salgótarján, azaz a Macskanadrág. Nah őket körülbelül 1000éve nem láttam. A színpad széléről elnéztem őket. De ennyi. Semmi több. Elit Osztag. Igen. Ők. Itt beálltam táncolni és magasról tojtam mindenre. Akkorát buliztam és énekeltem rájuk, hogy nagyon elfáradtam. Őket vártam. És nem csalódtam. Közben majdnem elfelejtettem most leírni a Jack koncertet (meg is köveztem volna magam). Hosszabb emailozgatás és egy rövid cd beszámoló után végre találkoztam Leviékkel. Elmondta, hogy nem így képzelt el. De hát ilyen az élet. Tetszetős volt a koncertjük. Becsődítettem az ismerősöket, de aztán csak Nünüke és én maradtunk benn. Mármint abból a 4emberből, akit behívtam. Födővel megbeszéltük, hogy elmegyünk a Prosecturára. El is mentünk. Megmutattuk mi az a Kecskemét. Igazából nem emlékszem a számokra,mert itt is fárad voltam már. De azt tudom, hogy végig buliztuk. És ez volt a második nap vége. Legalább is számomra. Mert utána már csak azt vágom, hogy vasárnap reggel van és bontjuk a sátrakat. Fáradtan és egy kicsit rossz kedvvel elindultunk az állomás felé. Azért rossz kedvel, mert tudtok, hogy ennyi. Vége, vége a 2007-es PunkRockRiot fesztiválnak.

Egy két negatív dolgot, azért kiemelnek, de nem nagyon akarom, de muszáj. A WC-K állapota valami gusztustalan volt. Miért nem lehet azt normálisan használni és, mondjuk takarítani? Akkor a következő, hogy nem lehetett kávét kapni a fesztivál területén. Ez lehet, hogy csak az én problémám, de szarul esett. A cigiről nem beszélek...De egyébként remek volt ez a fesztivál! Nagyon örültem a régi ismerősöknek is! Remélem, jövőre találkozunk ismét!

A képeket megtekinthetitek az oldalamon a www.koncertkepek.atw.hu oldalon!

Csiga

Koncertképek: Csiga

Fesztivál

FesztiválTovábbi cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007