Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
Punkland - interjú

Az 'zine előző számában már írtam, hogy a zenekar nem küldött visszajelzést. Ám a lap megjelenése után pár nappal, kis késéssel küldte Bogyó a válaszokat. Ehhez jön, hogy akkorra már a kérdéseket is elvesztettem, így hát a rövid, de lényegre törő interjú létrejöttében több gáz is volt, de most végre megjelenhet. Annak, aki még nem hallott volna arról a szimpatikus punk zenekarról, azt ajánlom, azonnal változtasson eme méltatlan állapoton és szerezze be egyetlen megjelent albumukat, a „Jogosan dühös”-t!


Ha jól tudom, a Katéter '99-ben alakult, az eltelt 2 év alatt mennyire sikerült belopnotok magatokat az emberek tudatába?
Bár Katéter néven '99- óta nyomulunk, zenei tevékenységünket '95-ben kezdtük. Ekkor alapítottuk ugyanis TOLUOL nevű csapatunkat, amely hároméves működése alatt egy tucatnyi koncertet élt meg, majd '98-ban belső okok miatt feloszlott. Ennek utódjaként alakult meg a KATÉTER. Hogy ez idő alatt beloptuk-e magunkat az emberek tudatába? Erről az embereket kellene megkérdezni! Mindenesetre az érdeklődés irántunk egyre nagyobb, a koncertjeink egyre jobbak és egyre több hanghordozót sikerül eladnunk.

Bogyó! Te hogyan látod a mai punxínteret? Mit szólsz a tarháló „kannáspunkok”, illetve a drágaruhás deszkás punkok táborához?

Szerintem a helyzet nem olyan rossz. Felénk jónak lehet mondani a színteret. A koncertekre sokan jönnek, a hangulat jó, a tagok normálisak, a színteret azonban nem szabad nagy fesztiválok alapján leírni, oda ugyanis minden hányadék ember összegyűlik.
-Tarháló kannáspunkok? Szerintem egy punkban legyen tartás! Általában valaki azért lesz punk, mert nem tűri el, hogy valaki is korlátozza őt a szabadságában. Ezek a kis köcsögök ezzel ellentétben saját magukat alázzák meg. Punk az ilyen?!
-Drágaruhás deszkáspunkok? Ez az egész szar, a beáramló amerikai kultúra. Semmilyen szinten nem tudom őket elfogadni!

Hallottam, hogy régebben problémáitok voltak a „csontfejekkel”. Mostanában mi a helyzet? Játsszátok a „Nácigeci”-t a koncerteken?

Igen. Mindig is voltak problémáink a koncertjeinket látogató fasiszta elemekkel, most is vannak. Ez nem baj. Egy kis bunyó csak emeli a buli hangulatát. Egyébként a „Nácigeci”-t mindig játsszuk. Miért ne játszanánk?

A Jogosan Dühös felvétele óta már eltelt egy kis idő. Hogyan álltok az új számokkal? Esetleg tervezitek már az új anyagot?

Természetesen vannak terveink. Már összegyúrtunk 10 számot, amiket többnyire játsszunk is. Még úgy hat számot kellene kiizzadnunk és tavasszal már mehetnénk is stúdióba.A szövegeitek tartalmaznak némi anarchista ízt. Álltok kapcsolatban hasonló szervezettel? Mit gondolsz az antikapitalizmusról, illetve az antiglobalizációról?
Nem állunk kapcsolatban semmilyen szervezettel és nem is tudunk olyanról, amellyel gondolkodásmódban megegyeznénk.
-Antikapitalizmus? Szerintem ez nagyon kevés. Egy anarchistának nem csak antikapitalistának kell lennie, de a hatalom minden formája ellen fel kell lépnie!
-Antiglobalizáció? Természetesen a globalizációt mi is elutasítjuk, akárcsak azokat a módszereket, melyekkel mostanság fellépnek ellene! Kirakatok betörésével nem lehet leállítani a globalizációt.

Tíz legkedveltebb hallgatnivalód?
-Elit Osztag, Dühös Elvtársak, Invasion, Ebola fan Club, O.P.E.L., Dead Kennedys, U.K. Subs, Clash, Ramones.

A Katéter tagjai olvasnak fanzikeket? Miket?
Szerencsére rendszeresen kapok fanzineket. Magyarországról a Pókháló, Napocska, Skinbomb, Radical Roots, és most már a V!AgRa is. Szlovákiából a Szabad Akarat és a Warrior a jellemző.

Akol érdeklődhetsz, illetve kazit rendelhetsz:
Darabos Tamás Tatabánya 2800
Bánhidai ltp. 206.


„Amerre löknek, arra mész,
nem vagy más, csak egy bábjáték.
Betört téged a kemény élet,
Nem maradt semmi esélyed.

Nyomorult kis életed,
kispolgárként tengeted.
A társadalomba beleolvadsz,
Egy hatalmas senki vagy.”

                   Katéter: Senki vagyTovábbi cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007