Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
Skinbonb interjú

Most egy rövid interjút fogok leközölni, amit a Katéter zenekar énekes-gitárosával, Bogyóval készítettem, remélem sikerült a zenkarra felkelteni a figyelmetek.
Légy szíves mutasd be a zenekarodat!
Elmondanád, hogy a Katéter név honnan jött?

A zenekar tagjai: Darabos Tamás Zoltán (Bogyó) – ének, gitár, Delbó István (Pityu) – basszus, vokál, Pintér Tamás (Pimpi) – dob. Az együttes 1999 tavaszán alakult a Toluol (1995-1998) nevű punkcsapat folytatásaként. A Katéter nevét Pityu egyik ismerőse találta ki. Kezdetben én csak gitároztam, de mivel nem találtunk megfelelő énekest, nekem kellett magamra vállalnom ezt a felelősséget. Így augusztusban már énekessel nekiálltunk számokat írni és ennek eredményeképpen novemberben elkezdtük a koncertezést. Eddigi koncertállomásaink: Tatabánya-Győr-Esztergom-Mosonmagyaróvár-Jánossomorja-Komárom. 2000 júliusában stúdióba vonultunk, és mintegy 16 számot vettünk fel.
Általában kikkel koncerteztek, melyik zenekarokkal léptetek már fel?
Legjobban az Invasion nevű komáromi punkcsapattal szeretünk játszani, de léptünk már fel az I(eatlance és az Auróra zenekarokkal is.
Melyek azok a zenekarok, akiket Te főbb hatásotokként neveznél?
Zeneileg nagy hatással volt ránk a Clash és a Ramones, és ez érződik is a számainkon, szövegvilágban pedig a Toluol, illetve az O.P.E.L. Zenekarok.
Kik a kedvenceitek, külföldi és hazai zenekarok közül?
Külföldről a már említett zenekarokon kívül kedvenceink közé tartozik még a Dead Kennedys, a G.B.H., illetve a U.K.Subs, hazai zenekarok közül pedig a CPG, ETA, és az Elit Osztag.
Megtudhatnánk, hogy a zenekarnak hol mozog a lábfej mérete?
Valahogy a 37-es és 52-es között.
A zenekar tagjai hogy állnak a sporttal?
Én és a Pityu is boxolók vagyunk, a Pimpi pedig motorozik.
A zenekar hallott már a nem-rasszista skinhead mozgalomról?
Már régebben is hallottunk róla, hogy többféle skinhead mozgalom van, de ezek nem adtak hírt létezésükről. Ráadásul a közvélemény egy kalap alá veszi ezeket a mozgalmakat a neonáci mozgalmakkal, amik viszont igencsak adtak hírt a létezésükről. Az első mozgolódás, amit ezen a téren érzékeltünk, éppen a SkinBomb fanzine volt. (Most dagad ám a mellem, köszi Bogyó! - Skinbomb szerk. Ferike)
Milyen véleménnyel vagytok a hazai punk életről?
A hazai punk élet most éppen egy hullámvölgy legalján van, bár most már újra kezdenek alakulgatni a zenekarok. Az, hogy a punk mozgalom ilyen szintre jutott, nagy szerepe van az elvek nélkül bohóckodó, úgynevezett mókás szövegeket játszó zenekaroknak, amelyek a punk zenéből teljesen kiölik azt, amiért egyáltalán a punk zene van. Az új generáció már kizárólag ezen a muzsikán nől fel. Én mégis optimista vagyok, mert bár kevesen, de vannak jó punk zenekarok, akik bátran a társadalom képébe vágják annak hibáit, és nem az értelmetlen bohóckodás és a pénz utáni hajsza határozza meg a zenéjüket.
Neonácikkal hogyan álltok?
A neonáci mozgalom az utóbbi pár évben eléggé megerősödött, legalábbbis felénk. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy ezidáig a koncertjeink felén (ez pontos adat) jelentek meg szélsőjobbos fiatalok nem éppen békés céllal. Ebben a problémában mi egyértelműen foglalunk állást, amit a „Nácigeci” című számunk remekül szemléltet.További cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007