Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
PunkPortál cikk - koncert

Néhány szó a helyről: Régen disco-ként működött, de ma már a zenekarok uralják. A tánctér kicsi, a színpad nagyobb mozgásra alkalmatlan, a bárpult hosszú, a boxok meglehetősen hangosnak bizonyultak. A világítás korrekt, a hangtechnika ok.

Első fellépő a Közvilágítás volt. A basszeros és az énekes által
kevés színpadi mozgás volt látható, mely megoldható lett volna talán a tánctéren.  A banda szövegei szókimondóak. Itt még kevés közönség volt, nem is igazán pogóztak. Bár láthatóan tetszett a népnek, mert közkívánatra a banda pár jó számot újra játszott.

Ez után következett a Nimfomán Nimfák nevű zenekar, akik még a régi gitárossal játszottak. Az énekből sajnos nem sokat lehetett hallani, de nagyon jól nyomták. Színpadi mozgásra itt sem volt lehetőség, de a tánctéren már jelentősen többen álltak, mint az előző zenekarnál és itt már némi pogó is volt. A közönség élvezte a zenéjüket, a lányok tényleg nagyon jól táncoltak. Nekem legjobban a „Szőke nő” című szám tetszett, amit közkívánatra újra is táncoltak. Meglepő módon a nimfománok utolsó száma egy Pistols feldolgozás volt.

Harmadikként lépett fel a Separtistas nevű hc zenekar. Zeneileg nagyon jók, bár valahogy ez nem az én stílusom, de a maguk módján jól játszottak. Pogó náluk is volt elég rendesen. Erről sajnos nem igazán tudok többet írni, mert nem hallgattam végig. Nagyon meleg volt a helyen és néha ki kellett menni levegőzni. ?

Nálunk lépett fel az Agresszív mozdulat Esztergomból („Milyen ütős zenekarnév” - Keksz). A kezdés kicsit nehézkesre sikeredett, technikai gondok, de végül megoldották ezt a bonyolult helyzetet és nekivágtak a zenélésnek. Kemény, agresszív punkot játszottak. Az utolsó számoknál a pogózók száma erősen megnőtt.

Következő fellépő a Katéter volt, akiknek zenei felkészültségük kiváló, a szövegeik szókimondóak és tanulságosak. A tánctéren ekkor már nagyon sokan pogóztak, az utóközönség is ujjongott. Mindenit megmozgatott a zenéjük Régi és új számok is hallhatók voltak. A helyi bányászpunkok tényleg nagyon jók voltak.

Hatodikként lépett fel a Hírközlőkábel. Az utolsó előtti zenekar beállása nehezen ment. Itt is technikai gondok adódtak. A tömeg még hajnal 1kor is őrjöngött, kevesen fáradtak bele a bulizásba. Zenéjük leginkább a „Ploited punkra” hasonlít.

Utolsóként lépett fel a Hibabejelentés nevű zenekar. A beállás nekik nem okozott gondot. Zenéjüket tekintve oldpunkot játszó zenekar, de ezen az estén leginkább feldolgozásokat hallhattunk közkívánatra. A közönségnek nagyon tetszett, még hajnali 2 órára sem állt meg az élet.

Sokan pogóztak és őrjöngtek a Clash, Buzzcocks és Uk Subs feldolgozásokra.

A hangulatról csak annyit, hogy megvolt rendesen. Tönkretettünk két szék üléshuzatát sörnyitással.? + egy ujjamat.? („Hümmm, csak a hely tulajdo-nosa ne olvassa!”- Keksz)
Kb. hajnali fél 4 lehetett mire kikászálódtunk a pubból és elindultunk haza. Nagy szerencsénkre kocsival voltunk, így nem kellett az utcán fagyoskodva („Ez ugye most volt májusban és nem februárban?!”.P-Keksz) várunk az első járatokra.

by: BettushTovábbi cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007