Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
MajChaos interjú

1, Mikor alakult meg a zenekar, és milyen körülmények között?
Zenekarunk ’99 elején Tatabányán alakult az alábbi felállással: Darabos Tamás (Bogyó) – ének, gitár, Delbó István – Basszus, vokál, Pintér Tamás (Pimpi) – dob. Kezdetben én csak gitároztam, de mivel nem találtunk megfelelő énekest, a mikrofon mögé is én kerültem. Még ugyanez év őszén került sor az első fellépésünkre Tatabányán, amit az óta további 70 követett az ország legkülönbözőbb pontjain.
2, Valamilyen változás volt-e azóta?
Alakulásunk után körülbelül 2 évre Pimpi kiszállt a zenekarból, mert a felgyorsult tempó miatt nem tudott elég időt szakítani ránk. Helyére Ekk Lajos (Lajbi) barátunk került, aki az óta is zenekarunk oszlopos tagja.
3, Mekkora érdeklődés van a zenétek iránt?
Én úgy látom, hogy nagyon pozitívak a visszajelzések. Sokan járnak a koncertjeinkre, és mindenhol ismerik, velünk együtt énekelik a szövegeinket. Jól fogynak a lemezeink is, és a fanzinek is folyamatosan érdeklődnek irántunk… Az interneten is nagy az érdeklődés irántunk.
4, Milyennek tartjátok a hazai punkmozgalmat?
Hát azért még van mit fejlődni, de mi elég optimisták vagyunk. A panaszkodás helyett inkább próbálunk tenni érte, hogy jobb legyen. Például itt Tatabányán egy nagyon jó kis színteret alakítottunk ki. Rendszeresen vannak koncertek, bulik, és az itteni csapat nagyon összetartó.
5, Mostanában kevesebbet lehet hallani rólatok mi ennek az oka?
Nem tudom, miért gondolod így. Idén rengeteg koncertünk volt, több mint talán idáig bármely évben. Talán azért hallani kevesebbet, mert idén lényegesen kevesebb punk fanzine jelent meg, mint az előző években, vagy talán, mert mostanában inkább vidékre járunk koncertezni, mint Budapestre. Nem tudom. A lényeg, hogy a mi pályafutásunk töretlen…
6, Milyen  terveitek vannak a jövőre nézve?
Idén júliusban lenyomtunk egy kétállomásos turnét Portugáliában az Iszonyat társaságában, a helyi Albert Fish zenekar meghívására. Jövőre is tervezünk egy külföldi turnét, de erről még nem tudok semmi biztosat mondani.
7, Mondjatok valamit az albumaitokról?
Idáig két albumunk jelent meg: Jogosan Dühös (2000), Jószerencsét! (2002). Mind a kettő remek fogadtatásra talált és nagyon jól fogy. Idén ősszel kiadunk egy koncertlemezt, aminek az anyagát még 2002-ben rögzítettük egy káli koncertünkön, jövőre pedig remélhetőleg jön majd a harmadik album, amelyre már folyamatosan készülnek az új számok.
8, Igaz-e az a hír, hogy valami nézeteltérés van  az Invansion zenekar és közöttetek? Ha igen akkor mesélj erről légyszi!
Igen, Lajbi az Invasionban is dobol. Amikor felkértük, hogy doboljon nálunk, akkor volt egy kis félreértés a két zenekar között. Ők ugyanis azt gondolták, hogy le akarjuk nyúlni a dobosukat. Azóta kiderült, hogy ez nem így van. Lajbi mindkét zenekarban azóta is ugyanúgy dobol. A nézeteltéréseket tisztáztuk, és ma már vannak közös koncertjeink is. Szóval minden rendben van.
9,Kik a kedvencek a hazai szintéren?
Elitosztag, Dühös Elvtársak, Iszonyat, Separatistas, Belfegoi!, Körzeti Megbízott stb…További cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007