Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
PunkFórum interjú

A régibandád neve az volt,hogy TOLUOL.Honnan jött ez a név?
Valóban az elso bandámnak a neve TOLUOL volt. Ezt a zenekart 95-ben alapítottuk, és bár nem léptünk fel már 4 éve, a mai napig próbálgatunk. A név a szipuzásra utal. Akkoriban eléggé rá voltunk kattanva az anyagra. Szerencsére ez ma már nem probléma, de akkoriban még fiatalok voltunk és bohók? hehe

Az utca hangja albumhoz hozzá lehet még jutni?
Nos, ez egy kis félreértés. Az "Utca hangja" címet a most készülo albumunknak akartuk adni, de mivel olyan egyének, akikkel nem tudunk azonosulni, idoközben kisajátították maguknak ezt a mondatot, úgy döntöttünk, hogy más címet adunk az új anyagnak.

A Jogosan dühös albumból mennyi fogyott már?
A "Jogosan Dühös" nagyon jó fogadtatásra talált. Eddig mintegy 300 példány fogyott el, aminek körülbelül a kétharmada CD-volt. Külföldön is elég sok példány talált gazdára. Úgy látom, hogy még mindig van rá igény, még mindig fogy.. .

Elég botrányosak voltak régebben a koncertjeitek.Mostanában nem voltak balhék?
Igen. Mostanában nem igazán vannak balhés koncertek. Míg régen szinte minden második buli botrányba fulladt, mostanában egy évben maximum egy húzós fellépés akad. Sokat gondolkodtam azon, hogy ennek mi lehet az oka? Szerintem ma már nem ugyanaz a színtér, mint 7-8 éve. A zenekarok többségének nincs mondanivalója. Kiveszett a punk zene éle, politikai töltete. Az új generáció nem érti meg azt a néhány bandát, aki szövegeivel a társadalom ellen lép fel. Egyszóval egyszeruen elpunnyadt a színtér! Egy ilyen "újfajta" punk már senkit sem háborít fel, és nincsenek csoportok, akiket irritál. Talán ezért nincsenek botrányok sem mostanában?

Amikor nem te énekeltél,akkor is te írtad a szövegeket?
Míg a TOLUOL-ban a szövegek nagy részét én írtam, a KATÉTER-ben minden szöveg az én kezem alól kerül ki. Egy számunk van a "Muanyag világ", amit a Pityu, a bogosünk írt.

Honlapotok kb. 2 éve van fönn a neten.Ezalatt 3000 fölé emelkedett a látogatók száma.Szerinted mennyire fontos,hogy egy zenekar honlapot tartson fönn?

Nagyon jó dolog az Internet. Remek lehetoség a zenekaroknak, hogy szélesebb körben bemutatkozzanak. Nem szabad azonban túlzásokba esni. Bár én is használom a világhálót, meglepodve látom, hogy sokaknak ez jelent mindent? Én, az utcán nottem fel, és mindez kicsit furcsának tunik. Nem tudok azonosulni az "internetes punkokkal", és nem is értem meg oket.

Te -vagy a banda valamelyik tagja- szerkeszted a honlapot?
Az oldalunkat természetesen én szerkesztem. Nem hiszem, hogy meg tudnánk magunknak engedni egy vásárolt honlapot? A saját szerkesztésű honlap az igazi!!!

Az elozo kérdéshez visszatérve gondoltátok,hogy ennyi látogatótok lesz lesz?
Azt gondoltuk, hogy lesz ennyi, csak nem hogy ilyen hamar... Hehe Van egy érdekes fórumunk, ami nagyon sok visszatéro látogatót vonz. Ez sokat dobott a nézettségen

Mikorra várható új album?
Jelenleg stúdióban vagyunk, és keményen dolgozunk a következo albumon. Eloreláthatólag osszel jelenik majd meg. Mintegy 14 új szám lesz rajta. A felvétel minosége is jobb lesz, mint az elozoé. Egyenlore nem tudok többet mondani róla, csak ha majd elkészül?

Fölkerültetek egy portugál punk válogatás cd-re.Várhatóak külföldi bulik?
A portugál válogatás kazettán kívül még készült pár német, cseh, és szlovák újságcikk is velünk. Ezek csupán az elso lépések egy olyan úton, aminek a vége néhány külföldi buli lehet. Mire ez kiérlelodik, évek kérdése.

Szerinted ki a legjobb hazai és külföldi punk banda?
Legjobb zenekar szerintem nincs. Én csak azokat tudom megmondani, hogy melyeket szeretem. Külföldiek közül a CLASH, a KENNEDYS, a UK SUBS, a RAMONES, a GBH, és a PARTISANS jönnek be. A hazai bandák közül elsosorban a környékbelieket kedveljük, mint például az ELIT OSZTAG, a DÜHÖS ELVTÁRSAK, a TERHESSÉGMEGSZAKÍTÓ BIZOTTSÁG, és az EBOLA FAN CLUB.

Köszi az interjút és búcsúzóul üzenj valamit a Katéter rajongóknak:
Ne hallgassatok senkire!!!További cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007