Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
PunkFórum lemezkritika - "Jószerencsét!" (Szerzői kiadás)

A JÓSZERENCSÉT a tatabányai Katéter punk zenekar 2. albuma.Az első albumukról is hallottam 4 számot,meg kell mondjam a felvétel minősége jobb lett (sokkal), a zene kicsit változatosabb, jobb. Egyébként a banda nyíltan vállalja antifasiszta beállítottságát, és ez tisztelendő.

BORÍTÓ
A borító viszonylag egyszerű, de a célnak megfelel. A banda látható rajta, nagyon igényesek a "farönkökből" kirakott szavak. Abszolút korrekt. Nézdd meg!

ZENE
Az album csak cd-n kerül a kiadásra,a felvétel minősége nagyon jó, nekem amolyan klasszikusabb punk behatás érződik. De döntsétek el ti is. 4 számot le tudtok tölteni. 2-3 szám rajta lesz a PunkFórum válogatás cd-n. Az albumon 14 szám található, kb 33 perc, tehát átlagos hosszúságú.

ÖSSZETARTÁS: egyik legnagyobb dolog,ami teljesen hiányzik a magyar társadalomban, a refrén tetszik leginkább.

TELJES KIZSÁKMÁNYOLÁS: egy örökzöld punktéma. De nem sablon szöveggel. Ez a szám tetszik a legjobban, a gitár nagyon jó. Ez a szám biztos rajta lesz a PunkFórum cd-n.

SAJTÓ: a dalt egy nagyon jó dallammal nyitják, a további részekben ez a dallam visszatér, ami a szöveget kiegészítve, komoly gondolatokat ébreszthet az emberekben. A dal közepén van egy király gitárszóló.

CENZÚRÁZOTT DAL: egy igazán utalójellegű dal, szerintem a rendorökről szól, akik igazságtalan tevékenységüket, beképzeltségüket letörik.

VILÁG PROTEKTORA: amerikáról szóló igaz történet, nevezhetnénk így is a dalt. A szöveg nagyon jó, ezzel az eloadás móddal. Egyébként erről eszembe jut Bogyó (ének-gitár) egyik fórumbeli hozzászólása: "Amerika mindenkit le akar fegyverezni ő meg bőszen fegyverkezik, nemhogy példát mutatna azzal, hogy ő szereli először atomfegyvereit".

RUGALMAS MUNKAERŐ: ez egy egyszerűbb dal, de annál ütősebb. Erről jut eszembe egyik barátom esete: elvégezte a egyetemet (gépész mérnök), de tarajától semmi pénzért nem akart megszabadulni, ezért az összes magyar cég szinte (12-nél próbálkozott), de egy osztrák cég a tudása alpján ítélte meg és alkalmazta.

AZ UTCA HANGJA: majdnem ez lett az album címadó dala, de valamiért meggondolták a srácok magakat. Amolyan tömegből szólnokolna egy bátor ember. Jó szám.

KOMMERSZ: a sablonos semmitmondó együttesek kapják meg itt a magukét, a hátul jövő hörgés nagyott dob a hatáson,a legjobb gitár szóló itt található.

BOMBAJÓ ÜZLET: a háborúkból meggazdagódó emberek kapzsik, kíméletlen, nem törődnek csak a pénzzel. Komoly szöveg, jó kivitelezéssel.

HATALOM: az egyes selejt emberek legnagyobb vágya, az uralkodási vágy a politika mindene. Ez amiből sosem elég a politikának. Ahogy hallgatom a cd-t szinte minden réteg (aki megérdemli) bírálva lett. Ez így helyes.

TORZ ÉRTÉKREND: a cím azt hiszem mindent elárul.Szeintem a pénznél vannak SOKKAL FONTOSABB DOLGOK. A vokál jól ki lett találva.

FOGYASZTÓI TÁRSADALOM: a reklámok következménye, hogy szinte mindent amit mondanak megveszel, már azt is amire egyáltalán nics szükséged. Hát ha ez így halad tovább már a szarért is fizetni kell. Ez a szám is lehetséges PUNKFÓRUM válogatás cd-n.

NEM VAGYOK ELADÓ: érdekes szólóval kezdodik a dal, mintha egy western filmben lennék. A dal önmagáért beszél. Az elveidet ne add el soha!

KISAJTOLNAK: a szám szövege az adók nagyságát átkozzák, igazuk is van, az adó ma kb 40%, pl. Kanadában egy tartományi kormányzó 20% fölé akarta emelni az adókat, kis híján felkoncolták. Jó lezárása a cd-nek ez a dal.

ÖSSZESÍTÉS
Az internetről volt már szerencsém ismerni a bandát,amolyan hobbibandanak gondoltam először őket,de amikor meghallgattam a cd-t minden kétség elhárult bennem. Abszolút érett zene, elgondolkodtató szövegek. Az összhatás megvan. Szerintem a év egyik legjobb lemeze, amit "kisebb banda" ad ki.Ha valami friss, olcsó punk zenére vágy abszolút tipp. Ára: 1000 Ft + pk.
Megrendelhető:

    punkbogyo@freemail.hu
    http://kateter.punkportal.huTovábbi cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007