Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
Szabad Akarat fanzine #2

Ezt az interjút Lipi haverunknak köszönhetjük. Reméljük gyakrabban besegít majd az újság készítésébe!!! (PEDRO)

Kikből áll a zenekar, és hogyan alakult meg?
A zenekarunk gyökerei 1995-ig nyúlnak vissza, ugyanis ekkor alapítottuk a tatabányai Toluol zenekart. Az akkori felállás: Hrívó Ferenc(Teke)-ének, Darabos Tamás(Bogyó)-gitár, Mosolygó Zsolt(Mosi)-basszus, Vecsei Zsolt-dob. Ez a csapat ’98 körül feloszlott. Ennek folytatásaként alapítottuk meg ’99-ben a Katétert. Kezdetben én (Bogyó) csak gitároztam, de mivel nem találtunk megfelelő énekest, a mikrofon mögé is én kerültem. Így a zenekarunk a következő felállással kezdte meg a koncertezést: Darabos Tamás (Bogyó)-ének/gitár, Delbó István-basszus/vokál, Pintér Tamás (Pimpi)-dob/vokál.

Ki írja a szövegeket, milyen irányba tart a zene?
A szövegeket én írom, bár van egy számunk, aminek Pityu a szerzője. A témákat természetesen saját életünkből, környezetünkből merítjük. Olyan problémákat énekelünk meg, amelyeket sajnos a saját bőrünkön érzünk. A banda zeneileg nem tart semmilyen irányba. Szerencsére nagyon rátaláltunk a stílusunkra, és ezt a vonalat is szeretnénk folytatni.

Melyik volt eddig a legjobb, vagy a legemlékezetesebb koncertetek?
Többnyire a koncertjeink sikeresek, nem igazán tudok közülük kiemelni egyet sem. Sajnos a lgemlékezetesebb koncertek általában nem pozitívak. Tavaly Esztergomban a bulinkba váratlanul betoppant kb. 40 fasiszta fiatalember. Az egy órán keresztül tartó tömegverekedésben, közönég nem lévén, a zenekar képviseltette magát. A mókának a rendőrség vetett véget, aminek köszönhetően végül a tatabányai kapitányságon kötöttünk ki. Nagy élmény volt. Egyébként a koncertjeinken rendszeresen jelennek meg neonáci elemek, amely többnyire konfliktusok forrása. Természetesen mindezek mellett a hatóság is megkeseríti a dolgunkat. Az utolsó pesti koncertünket például a műsor kellős közepén állította le, a helyiségbe nagy erővel  benyomuló rendőrség. Hát, nálunk ilyenek az emlékezetes koncertek.

Mit jelent számotokra a punk és mi a punkban a legfontosabb?
Az, hogy mit jelent számunkra a punk, az a zenénkből egyértelműen kiderül. Lázadni minden olyan dolog ellen, amiről úgy érezzük, hogy korlátozza a szabadságunkat. Hogy mi ebben a legfontosabb? Szerintem az összetartás.

Mi a véleményetek a vallásról?
Semmi. Nem vagyunk vallásosak és nem is érdekel minket.

Milyen zenekarokkal vagytok jóban?
Testvérzenekarunk Komáromból az Invasion, és Gyálról az Ebola Fanclub, de a környéken minden zenekarral jóban vagyunk, amelyek hasonlóan gondolkodnak, mint mi.

Milyen zenéket szerettek igazán?
Külföldi kedvenceink a Kennedys, a Clash, a Uk Subs, a Gbh és a Partizans, magyarok közül az Elit Osztag, az O.P.E.L. és a Cpg. Természetesen vannak nem annyira ismert kedvenceink is, mint például a fent említett Invasion és az Ebola Fanclub.

Ismertek szlovák zenekarokat?
Nem igazán ismerünk szlovák zenekarokat. Talán egyedül a komárnói Gránátalmát, akikkel volt néhány közös koncertünk.

Van valami fellépési lehetőség felétek? Működik még a Vadorzó klub?
Felénk annyi lehetőség van, amennyit teremtünk magunknak. Csináltunk egy klubbot, a Darálót, amely Tatabányán az egyetlen fellépési lehetőség punkzenekarok számára. A Vadorzó egy nagy fos.

Valami készülő új anyag? Terv a jövőre nézve?
Hát igen, decemberben adtuk ki első albumunkat, amely nagyon jó fogadtatásra talált. Már dolgozunk a következőn, írjuk az új számokat, de ezeket anyagi okok miatt idén (2001) még nem tudjuk felvenni. Tervek szerint ezen is 16 szám lesz kb. 30 percben.

Amit még elmondanál?
Ha valakit érdekelne az anyagunk, megrendelheti következő címen:
Darabos Tamás
Tatabánya .2800    http://www.extra.hu/kateter
Bánhidai ltp. 206.    punkbogyo@freemail.hu
HungaryTovábbi cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007