Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
MAGYAR TARAJ #02 - Jogosan dühös kritika

Egy tatabányai gitáros, Bogyó, mikor megunta az elõzõ bandájának (Toulol), fejetlen, botrányos tevékenységét, beszüntette a mûködését
és megalakította a Katéter nevû punk-triót.

De itt sem mentek mindig simán a dolgok, a koncertjeiken rendszeresen megjelenõ neonácik provokációja miatt gyakran verekedésbe fulladt a mûsoruk. Idén júliusban elkészítették az elsõ kazettájukat, õsszel kerül a boltokba. A felvételeken közremûködik a Csizmáskandúr két tagja vokalistaként és szaxival. Politizáló punkzene, az ipari város utcáiról jön. A dalok telis-tele vannak olyan refrénekkel, amiket az élet szaros helyzeteiben felhasználhatunk. Fõképp arról a néprõl szólnak, akik nem mi vagyunk, vagy az anyukád szomszédja, hanem akik sose leszünk: csalók, lusták, újgazdagok, miniszterek, nácik, gecik, na persze.

Ezt a zenét nem szerelmi bánattól menekülõknek ajánlom, hanem aki hangosan csörögve akar bulizni, közbe meg a szövegbe belegondolva sírni lenne kedve, mégis torka szakadtából vidáman ordít. Nuku rockos beütés, tiszta punk szólamok, a szokásos ritmusok. Meglepetésszerûen felcsendülõ kórusok, fúvósok hangjai néha-néha. Néha azért arra gondolok, mért nem vehet egy punk énekes egy-két énekórát.

Nem égõ az. Delphoi Jósnõje súgta meg: ha támogatod a punk küldözgetõs csomagok életét (kazik, fanzinek, Cd-k)nem csak a Katéter, de más is befuthat az ország klubjain, koncertjein. De ha nem segítesz így õk is csak esténként egy ász bulit teremtenek, oszt semmi többet. Hát sok sikert, skacok. (Katéter, Dabos Tamás (Bogyó), 2800 Tatabánya, Bánhidai lakótelep 206. III/10.; Tel: 06/34 336-459; http://www.extra.hu/kateter)

by knup-girlTovábbi cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007