Rólunk írták Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   
PÓKHÁLÓ FANZINE #03

A Katéter nevű tatabányai zenekar gyökerei 1995-re nyúlnak vissza, ugyanis ekkor alakult a TOLUOL banda a következő felállással: Hrívó ferenc (Teke) - ének, Darabos Tamás (Bogyó) - gitár, Mosolygó zsolt (Mosi) - basszusgitár és Vecsei Zsolt - dob. A csapat bekoncertezte az egész Dunántúlt, majd 1998-ban belső okokmiatt feloszlottak.

Ennek folytatása képpen 1999 áprilisában megalakult, a KATÉTER, immár néhány új taggal: Bogyó - gitár, delbó istván - basszus, Pintér Tamás (Pimpi) - dob. A zenekar nevét Pityu egyik haverja találta ki. Különösebb mondanivaló nem volt mögötte. Mivel nem találtak megfelelő énekest, augusztus óta Bogyó tölti be ezt a szerepet is, Pityu pedig vokálozni kezdett. Ebben a felállásban november óta koncerteznek.
Eddig felléptek már: Tatabánya, Győr, Esztergom, Mosonmagyaróvár, Jánossomorja, Komárom.
A fellépések alkalmával voltak összezördülések neináci fiatalokkal. A koncertek felénél jelentek meg ellenpropaganda céljából. Ennek eredményeképpen elkerülhetetlenek voltak a hajbakapások (néha elég durvák ezek a bulik).

Mindezek után 2000 júliusában studióba vonultunk, és rögzítettük egész eddigi munkásságunkat. A felvételről annyit érdemes tudni, hogy a CsizmáSKAndúr tagjai is szinesítették vokáljukkal. Sőt két szám erejéig még szaxofon szólókra is sikerült rábeszélni a srácokat. Első albumuk szepemberre várható, amin mintegy 16 szám fog szerepelni 34 perc időtartamban, és természetesen szerzői kiadásban.
A zenéjüket saját megítélésük szerint, dallamos, nyers, energikus riffek alkotják. Leginkább Clash és Ramones hatások érezhetők rajta. A szövegekre pedig a médiagyűlölet, politikagyűlölet, valamint az emberi és a társadalmi hibákra való figyelemfelhívás jellmező.
A szövegek többségét Bogyó írja.
Politika állásfoglalásuk egyértelműen ANARCHIA.
A Csapat szívesen menne koncertezni (benzinpénzért).

by Torjay AttilaTovábbi cikkek >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007