Articles Not logged 
       News
Biography
Members
Gigs
Gallery
Videos
Articles
Tur diary (new)
Our friends
Shop
Guestbook (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Older Albums


What's up? (live) 2005


Good Luck! 2002


Justly Furious 2000

   
RockGyémántok - Katéter interjú (2008-06-01)

Bogyót, a Katéter zenekar frontembert kaptam "mikrofonvégre".

Új album, Dinamo fesztivál és miegymás...

Next >>>
RockGyémántok - PunkRockRiot fesztivál-Komárom (2008-01-01)

2007.06.22-23


Első nap.

Elérkezett a péntek. Itt volt az idő végre egy jó kis fesztiválozásnak. Háromnegyed 10kor fel is szálltunk a Pest felé tartó vonatra Nünü barátommal. Nem történt semmi érdekes a főváros felé, beszélgettünk, borozgattunk, ahogy ez lenni szokott vonatozás közben.

Next >>>
RockGyémántok - Katéter - Embe.. (2007-12-01)

Kézhez kaptam a legújabb Katéter albumot, amiről a neten már lehet hallani egy kis ízelítőt, kíváncsian vártam, hogy milyen is az új album.

Next >>>
24óra - Tarajos muzsikosok gitárfesztiválja (2005-10-17)

Punkfesztiválon mulathattak a fiatalok szombat este Oroszlányban.A rendezők a PANKKK program keretében nyertek hatszázezer forintot,így a mostani hét végi bulit még biztosan követi tizenegy rendezvény.

Next >>>
Punkrock Guide cikk (2005-10-01)

Das Erscheinen des zweiten Longplayers der ungarischen Streetpunk-Hoffnung Kateter nehme ich als willkommene Geleggenheit mich wieder meiner Vorliebe für osteuropaischen Punk zu widmen.Das Besondere an Punkrock aus dem Osten ist seine anfangliche musikalischa Unabhangigkeit vom Westen,der noch heute hörbar ist.

Next >>>
69'Zine - interjú (2005-02-01)

1.Mi a helyzet a zenekarral? Koncertek, új album stb.?
Az évet nagyon erősen kezdtük… Rengeteg koncertünk van és nagyon sok új helyre jutottunk el mostanában. Csináljuk az új számokat is, már van a második album óta kb 10 dal, amiket már koncerteken is játszunk. Úgy gondolom, hogy jövőre fog beérni egy teljes lemeznyi anyag.

Next >>>
MajChaos interjú (2004-07-25)

1, Mikor alakult meg a zenekar, és milyen körülmények között?
Zenekarunk ’99 elején Tatabányán alakult az alábbi felállással: Darabos Tamás (Bogyó) – ének, gitár, Delbó István – Basszus, vokál, Pintér Tamás (Pimpi) – dob. Kezdetben én csak gitároztam, de mivel nem találtunk megfelelő énekest, a mikrofon mögé is én kerültem. Még ugyanez év őszén került sor az első fellépésünkre Tatabányán, amit az óta további 70 követett az ország legkülönbözőbb pontjain.

Next >>>
Torz kitörés - interjú (2003-06-01)

Az egyik kedvencem a most következő zenekar. Bogyót kérdeztem ki levélben a tatabányai streetpunkot játszó játszó Katéter dolgairól. Van új albumuk is, tehát végül is még akár aktuális is lehetne a dolog.

Next >>>
PunkPortál cikk - koncert (2003-05-09)

Néhány szó a helyről: Régen disco-ként működött, de ma már a zenekarok uralják. A tánctér kicsi, a színpad nagyobb mozgásra alkalmatlan, a bárpult hosszú, a boxok meglehetősen hangosnak bizonyultak. A világítás korrekt, a hangtechnika ok.

Next >>>
PunkNemzet interjú (2003-05-01)

PunkNEMZET: Kezdjük azzal hogy honnan jött a név? Katéter.

Katéter: A zenekar nevét Pityu egyik ismerőse találta ki. Nincs különösebb ok rá, hogy miért erre esett a választásunk... Jobb nem jutott az eszünkbe. De utólag visszanézve bevált...

Next >>>
RADICAL ROOT #07 - Jó szerencsét! lemezkritika (2003-04-01)

Bátran ki merem jelenteni, hogy jelenleg a Katéter nevű tatabányai punk zenekar a műfaj legtermékenyebb csapata a Kárpát-medencében.

Next >>>
Radical Roots #7 - interjú (2003-04-01)

A Radical Roots második számában már olvashattatok a Katéterről. Az akkori interjú nem sokkal az első albumuk megjelenése után készült, most viszont a tatabányai punk zenekar nemrég megjelent második lemezével kapcsolatban faggattam Bogyót (gitár, ének), Pityut (basszusgitár) és Lajbit (dobok).

Next >>>
Zenemagazin lemezkritika (Jószerencsét!) (2003-03-01)

Az első életjelük a „Jogosan dühös” ugyanott, a Barják stúdióban került felvételre, mint a mostani. Az akkori – mai zeneiségükhöz hasonlítva demónak nevezendő – hanganyag inkább mutatkozott kezdetleges, ennek ellenére igazán fejlődőképes zenének, mint slágergyanús szerzemények tömkelegének.

Next >>>
PunkFórum lemezkritika - "Jószerencsét!" (Szerzői kiadás) (2003-02-01)

A JÓSZERENCSÉT a tatabányai Katéter punk zenekar 2. albuma.Az első albumukról is hallottam 4 számot,meg kell mondjam a felvétel minősége jobb lett (sokkal), a zene kicsit változatosabb, jobb. Egyébként a banda nyíltan vállalja antifasiszta beállítottságát, és ez tisztelendő.

Next >>>
Szabad Akarat fanzine #2 (2002-12-01)

Ezt az interjút Lipi haverunknak köszönhetjük. Reméljük gyakrabban besegít majd az újság készítésébe!!! (PEDRO)

Next >>>
Warrior Fanzine (slovak & english language) (2002-08-01)

Ahojte, dostal som vaše prvé CD-čko, čo ste vydali. Ako sa pozeráte na tento materiál teraz z odstupom času? Aké boli reakcie naňho? Podľa vás, čo by sa dalo na ňom ešte zlepšiť a s čim ste spokojný práve tak ako to je?
My sme spokojní s naším prvým albumom....


Hello, i just got your first cd, you've released. How can you see this material from distance. How were the reactions? What could you improve and are you satisfied with this album?
We are satisfied with our debut album....

Next >>>
PunkFórum interjú (2002-07-01)

A régibandád neve az volt,hogy TOLUOL.Honnan jött ez a név?
Valóban az elso bandámnak a neve TOLUOL volt. Ezt a zenekart 95-ben alapítottuk, és bár nem léptünk fel már 4 éve, a mai napig próbálgatunk. A név a szipuzásra utal. Akkoriban eléggé rá voltunk kattanva az anyagra. Szerencsére ez ma már nem probléma, de akkoriban még fiatalok voltunk és bohók? hehe

Next >>>
RADICAL ROOTS #07 (2002-04-01)

V. ÚJHULLÁM FESZT

Next >>>
Punkland - interjú (2002-03-01)

Az 'zine előző számában már írtam, hogy a zenekar nem küldött visszajelzést. Ám a lap megjelenése után pár nappal, kis késéssel küldte Bogyó a válaszokat. Ehhez jön, hogy akkorra már a kérdéseket is elvesztettem, így hát a rövid, de lényegre törő interjú létrejöttében több gáz is volt, de most végre megjelenhet. Annak, aki még nem hallott volna arról a szimpatikus punk zenekarról, azt ajánlom, azonnal változtasson eme méltatlan állapoton és szerezze be egyetlen megjelent albumukat, a „Jogosan dühös”-t!

Next >>>
PunkRock Guide -- Ungarn - Punkrock Country (2002-01-01)

Der Westen von Ungern war romische Provinz, in der Völkerwanderung Eindringen von Germanen, Hunnen und Awaren, um 890 Einströmen von Magyaren unter Arpad, seit den frühen Achzigen eine vitale Punk- und Skin-Szene.

Next >>>
BULLDOG FANZINE (CZ) (2001-08-01)

Mladá tríčlenná Madarská punk kapela, která si toto vypálené CD vydala sama vlastním nákladem. Nosią obsahuje 15 písní zpívaných v rodném jazyce, ale nerozímim jim ani slovo, no zkuste to: "Újgazdag", "Nácigeci", "Senki vagy", no a nékolik kouskú, které jsou tak néjak mezinárodni, tedy "Diktatúra", "Burokracia", "Nato", "Turista", atd…

Next >>>
RADICAL ROOTS #03 (2001-06-01)

Válaszok KOVA körkérdéseire az VI. Újhullám fesztiválról:

Next >>>
Skinbonb interjú (2001-06-01)

Most egy rövid interjút fogok leközölni, amit a Katéter zenekar énekes-gitárosával, Bogyóval készítettem, remélem sikerült a zenkarra felkelteni a figyelmetek.

Next >>>
Skinbomb cikk (2001-06-01)

Botrány! Felháborító! Tűrhetetlen! Botrány! Felháborító! Tűrhetetlen! Botrány!

Next >>>
Skinbomb kritika - Jogosan Dühös (szerzői kiadás) (2001-06-01)

Megjelent a Katéter nevű punk-rock zenekar „Jogosan Dühös” című albuma. 16 remek dal 34 percen keresztül tornáztatja meg a füled izmait.

Next >>>
Napocska Punk Fanzine (2001-03-01)

Mikor találkoztatok először punk zenével?
Még kissrác koromban került az első RAMONES kazim. Természetesen a zenéhez jóval később párosultak az elvek. A zenekar többi tagjáról nem tudok mit mondani, de mivel már Pityu már régi motoros (38), feltételezem már elég rég találkozott a műfajjal.

Next >>>
RADICAL ROOTS #02 - Made in Anarchia (2001-02-01)

Made in Anarchia
Interjú a tatbányai Katéter frontemberével, Bogyóval

Next >>>
PÓKHÁLÓ FANZINE #03 (2000-12-01)

A Katéter nevű tatabányai zenekar gyökerei 1995-re nyúlnak vissza, ugyanis ekkor alakult a TOLUOL banda a következő felállással: Hrívó ferenc (Teke) - ének, Darabos Tamás (Bogyó) - gitár, Mosolygó zsolt (Mosi) - basszusgitár és Vecsei Zsolt - dob. A csapat bekoncertezte az egész Dunántúlt, majd 1998-ban belső okokmiatt feloszlottak.

Next >>>
MAGYAR TARAJ #02 - Jogosan dühös kritika (2000-11-01)

Egy tatabányai gitáros, Bogyó, mikor megunta az elõzõ bandájának (Toulol), fejetlen, botrányos tevékenységét, beszüntette a mûködését
és megalakította a Katéter nevû punk-triót.

Next >>>
24 óra - Akció és reklámmocsok (2000-10-01)

Valamelyik nap teljesen megtelt a levélszekrényem a legkülönfélébb szórólapokkal, reklámkiadványokkal. nem kértem egyiküket sem, de megkaptam, hogy tájékozott lehessek.

Next >>>

MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER band 2007