Biográfia Nincs bejelentkezve 
       Hí­rek
Biográfia
Tagok
Koncertek
Képek
Videók
Rólunk írták
Turné napló (új)
Barátaink
Disztró
Vendégkönyv (új)
    


   Contact:
   bogyo@kateter.hu
Régebbi lemezek


Mi van má? (live) 2005


Jószerencsét! 2002


Jogosan Dühös 2000

   

A ZENEKAR

A KATÉTER zenekar 1999 februárában alakult Tatabányán, miután az elzőzményének tekinthető TOLUOL punk zenekar (1995-1998) feloszlott. Zenei stílusunk a gyors, energikus, dallamos punk zene, amely a '70-es évek britt punkjából merít. A rendkívül agresszív politika és médiaellenes szövegvilág az idők során mindvégig megmaradt. A zenénkben apvető arculatváltás a zenekar megalakulása óta nem történt.

A KATÉTER zenekar az alábbi tagokból áll:

Darabos Tamás Zoltán (Bogyó): gitár, ének,
Trombitás Gyula: basszus, vokál,
Ekk Lajos: dobok

A kezdetek óta több tagcsere is történt zenekaron bellül. Az évek során velünk zenéltek az alábbi tagok:

Pintér Tamás (Pimpi) - dobok (1999 - 2001)
Kelemen Ápri (Sergió) - ritmus gitár (2005)
Papp Albert - ritmus gitár (2006)
Delbó István - basszus (1999 - 2008)
Ekk Róbert - basszus (2008 - 2009 )
Inges Péter - bónusz basszus

KONCERTEK

Még alakulásunk évében megrendeztük első koncertünket Tatabányán, a Puskin Művelődési Házban, melyet számos másik követett.

Megfordultunk Ajkán, Celldömölkön, Csolnokon, Csongrádban, Dorogon, Dunakeszin, Dunaújvárosban, Egerben, Esztergomban, Érden, Fehértón, Fóton, Gödölőn, Gyömrőn, Győrben, Győrszentivánon, Hatvanban, Jánossomorján, Jászárokszálláson, Kapuváron, Kazincbarcikán, Kálon, Kaposváron, Kisbéren, Komáromban, Komlón, Lajosmizsén, Lengyelben, Lőrinciben, Maglódon, Mosonmagyaróváron, Miskolcon, Nagyvázsonyban, Oroszlányban, Őskün, Pakson, Pécsen, Salgótarjánban, Siófokon, Szákszenden, Szegeden, Szegváron, Székesfehérváron, Szombathelyen, Szőnyben, Tapolcán, Tatabányán, Tatán, Tiszafüreden, Visegrádon, Várpalotán, Zalaegerszegen és Budapest számos klubjában.

A zenekarral idáig több mint 200 koncertet adtunk az ország legkülönbözobb pontjain.

A KATÉTER tagjai nem csak zenészként, de koncertszervezőként is kivették a részüket a punk szintérből. Legfontosabb rendezvénysorozataik a Tatabányán üzemeltetett Daráló Klub, ami 2002 és 2007 között a  tatabányai underground egyik meghatározó helye volt, lehetőséget adva sok fiatal vagy ismertebb punk és hc zenekarnak, illetve a 2006 óta évenként megrendezett Dinamo Punk-Rock Fesztivál, amely a hazai legjobb punk zenekarok mellett számos külföldi zenekart is vendégül látott.
Ezek a rendezvények mind allulról szervezett, a punk szinteret segítő nonprofit rendezvények voltak.

TURNÉK KÜLFÖLDÖN


2004 júliusában az ALBERT FISH zenekar meghívásából egy 2 állomásos koncertturnét zavartunk le Portugáliában a tapolcai ISZONYAT zenekar társaságában. As első koncert Cascaiban (Liszabon külvárosa), a második Ferreira do Alentejoban volt.

2005 szeptemberében a német POGORADIO, illetve PUNKROCK GUIDE FANZINE meghívásából egy nagyon jó koncertet adtunk Mannheimben a JUZ nevű underground szórakozóhelyen a BELFEGOI zenekar társaságában.

2006-ban számos külföldi koncertünk volt elsősorban a környékbeli országokban. Szlovákiában több fellépésünk volt Kolárovóban a Chikago Pubban és a Malom Fesztiválon. Meghívást kaptunk továbbá Dobrohostba az  V. Punk Islandra.
Ugyanebben az éven eljutottunk elsőként Szerbiába is, ahol a zentai Zeppelin Klubban adtunk koncertet.
Májusban a No Man’s Band zenekar meghívásából egy kétállomásos koncert hétvégét adtunk Romániában. (Timisoara és Lugoj)

2007-re már rendszeresen tudtunk játszani Szovákiában (Kolárovó, Nové Zámky) és Romániába is ismét el tudtunk jutni (Timisoara, Bistria).
Júliusban meghívást kaptunk a Zentai Ifjúsági Napokra  Szerbiában, ahol több mint 600 ember elött adtunk egy felejthetetlen partyt.
Októberben pedig egy 6 állomásos turnét zavartunk le a THE SNOBS zenekar társaságában Németországban, Lengyelországban és Szolvákiában. (Bitterfeld, Berlin, Leipzig, Finsterwalde, Rybnik, Kolárovó)

2008-ban inkább a környékbeli országokban adtunk koncerteket. Év elején a TOLERANCIA zenekartól meghívást kaptunk Szerbiába (Magyarkanizsa), majd Romániában folytatódott a balkán turné. (Temesvár, Déva) Az év második felében pedig Szlovákiában fordultunk meg több alkalommal. (PRD FEST - Palakirovó, Gúta, Érsekújvár)

2009 tavaszán egy három állomásos koncerthétvégét tudhattunk magunkénak Csehországban és Németországban a THE SNOBS, illetve  a szlovák PRIKÁZANÝ SMER zenekarok társaságában. (Finsterwalde, Praha, Bitterfeld)

KIADVÁNYOK

2000 nyarán jelent meg a zenekar debütáló albuma  "JOGOSAN DÜHÖS" címen, amely 16 számot tartalmazott. A lemez sikeres fogadtatása meghatározó volt a zenekar pályafutása szempontjából, hiszen a legnépszerűbb 5-6 dal a mai napig a KATÉTER koncertek elhagyhatatlan részét képezik.

2002 nyarán ismét stúdióba vonult a banda, és egy 14 számot tartalmazó hanganyagot rögzítetett. A zenekar "JÓSZERENCSÉT!" címet viselő második albuma 2002 novemberében jelent meg, a KATÉTER összes kiadott anyagához hasonlóan szerzői kiadásban. A "JÓSZERENCSÉT!" az elősző felvétel egyenes folytatásának tekinthető. A lemezen megjelent dalok közül többel a mai napig találkozhattok a zenekar koncertjein.

2003-ban a zenekar 3 számmal képviseltette magát egy portugáliában megjelent és terjesztett STREET LOYALITY című punk válogatás lemezen két portugál, két spanyol és egy cseh zenekar társaságában. A válogatás lemez tudomásunk szerint ezres példányszámban jelent meg és fogyott el.

2005-ben a zenekar kiadott egy koncertlemezt "MI VAN MÁ?" címmel, aminek anyagát még 2002-ben rögzítették Kálon a Pálma Sörözőben. A lemez 20 + 1 számot tartalmaz a korábban megjelent albumokról összeválogatott műsorban. A háttérben egy lelkes rajongó végig a lemez címadó mondatát kiabálta. Ez a csatakiáltás a mai napig felhangzik a KATÉTER koncerteken.

2007 őszén jelent meg a zenekar harmadik studio albuma “EMBER EMBERNEK FARKASA” címen. A lemezen 14 teljesen új saját szerzemény hallható, amely az első két album zeneileg és szövegileg kiforrottabb folytatásának tekinthető, bár technikailag és minőségben messze fellülmúlja azokat. A felvételt a zenekar saját erőből szerzői kiadásban jelentette meg saját tervezésű, nyomdában készült borítóval, gyárban nyomott korongokon. Az albumot a ROCKGYÉMÁNTOK zenei magazin kritikusai 10 pontból 10-estre értékelték, ami nagy elismerés a sokszor zeneileg annyira lebecsült punk színtér felé...

RÓLUNK ÍRTÁK

Számos kritika, és interjú készült rólunk, illetve velünk hazai és külföldi underground zine-ok által. Magyar újságok közül a Pókháló, a Napocska, a Magyar Taraj, a Radical Roots, a Punkland, Skinbomb, Torz kitörés, Knucleduster, a MyChaos, és a Punk & Skins zineok érdeklődtek irántunk, míg a határon túlról a cseh Bulldog fanzine, a német Punkrock Guide, illetve a szlovák Warrior fanzine és Szabad Akarat közölt le velünk kapcsolatos írásokat. Internetes portálok közül a PunkFórum-tól, as Elvis Punk Site-tól, és a Zenemagazintól kaptunk idáig kérdéseket.

KONTAKT


www.kateter.hu
www.myspace.com/kateter
bogyo@kateter.hu


MySpace.com | Dinamo Punk-Rock Fest | Zajlik.hu | Punkportal.hu | PunkLap.hu | PunkFórum | Tilos Rádió Budapest | Pogo Radio Mannheim | maPam

Copyright © KATÉTER zenekar 2007